Mi a teendö,ha

There are no translations available.

A helyszínén érdemes időzni valamennyit, illetve a környéken keresni. Állítsunk össze pár soros "személyleírást" amin legyen rajta a kedvenced neve, egyedi azonosító jele: chip száma, tetoválási száma és a különös ismertetőjelei is. Mellékelj fényképet, írd fel az elérhetőségeidet.

Kész mintát itt találsz

 A kész "hirdetményed" terjeszd az alábbi helyeken:

Read more...

There are no translations available.

Ha a kutya nyakában van biléta, értesítsük a gazdit a bilétán található elérhetőségen. Biléta hiányában vigyük el a kutyust állatorvoshoz, aki meg tudja nézni, rendelkezik-e a kutyus microchippel. Amennyiben igen, az orvos segít az eredeti gazdi értesítésében.

Ha a talált kutyán van nyakörv,érdemes kifordítani,és megnézni a belső felét.Régi szokás,hogy oda van írva a gazdi elérhetősége.

Nézzük meg az interneten, hogy nem keresi-e valaki a kutyust. Ha nem találjuk, adjunk fel hirdetést az ezzel foglalkozó oldalakra a kutya korának, nemének, színének és ismertetőjegyének megjelölésével. Fontos a fénykép, ezért ha tehetjük, mellékeljünk azt is!

Ha van lehetőség,telefonálj vagy írj sms-t a helyi rádiónak.Sok rádióállomás bemondja.

Facebook odalunkon a talált beagle-ről felhívást lehet elhelyezni :

Elveszett-talált beaglek

Ha nincs Facebook elérhetőséged,írj nekünk a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  email címre.

A Hírdetők sajnos sok esetben nem jeleznek vissza amikor a kutya sorsa megoldódik.Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel,hogy mindig csak az aktuális hírddetések szerepeljenek ! Köszönjük !

There are no translations available.

… …állatkínzással,rossz állattartással találkozunk?

A hatályos állatvédelmi törvény pontosan meghatározza mi minősül állatkínzásnak, ez alapján léphetünk fel az állatkínzókkal szemben.

Kitől kérhetünk segítséget állatkínzás észlelésekor?
Feljelentést tehetünk a rendőrségen. Amennyiben ők nem járnak el, akkor az illetékes ügyészséghez fordulhatunk, mint a rendőrség felettes szerve.

Rossz állattartás észlelésekor a helyi önkormányzat jegyzőjét kell értesíteni, a jegyző hatásköre eljárni ilyen ügyekben, vizsgálatot lefolytatni, akár a rendőrség bevonásával.

   
Fordulhatunk továbbá bármelyik állatvédő szervezethez,érdemes az észlelt esethez legközelebbit megkeresni (a helyismeret miatt), ők lehetőségeikhez képest segíthetnek,tanácsot adnak.

A jogszabály él, rajtunk múlik mennyire élünk törvény adta lehetőségeinkkel az állatok védelmében.

Letölthető állatvédelmi törvény.

Keresés

Támogatóink,partnereink:

 expodom-hu-logo

ADOMÁNY

 A NIOK ÉS AZ OTP TÁMOGATÁSÁVAL

adhat hu gomb

PayPal adomány

Adományozás - Bankkártyás

 

Adhatvonal

Facebook

 

Beagle Hírlevél

Feliratkozóinknak havi rendszerességgel küldünk hírlevelet az aktualitásokról.

Megmentettük

kan_bekes.jpg
BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület
Törökverő utca 16.
Szeged
6753
mentes(kukac)beagle-fajtamentes.hu 
Telefonszám:
06-20-255-41-88
Adószám: 18644973-1-06
Bankszámlaszám:
K&H 10401804-50515648-57481009